قالب وردپرس درنا توس
خانه » مقایسه ازن با سایر مواد » مزیت های ازن ژنراتور بر لامپ های uv

مزیت های ازن ژنراتور بر لامپ های uv

برخی از معایب  ازن لامپ های uv نسبت به ازن ژنراتورهای مدل corona discharge عبارتند از:

۱- تولید ازن بنا به شرایط اقلیمی و دمایی به شدت تغییر میکند.

۲- تولید ازن فوق العاده محدود بوده و بیشتر جهت مصارف خانگی کاربرد دارد.

۳- لامپ های uv مورد استفاده در این دستگاه ها محدودیت دوره مصرف دارند و پس از طی مدت دوره عمر مفید می بایست تعویض شوند.

۴- بسیاری از مراکز معتبر بهداشت جهانی استفاده مستقیم از uv را تأیید نمی کنند که همین امر کاربرد این دستگاه ها را محدود می کند.

۵- راندمان کارکرد در طی بهره برداری شدیداً کاهش پیدا کرده و به حدود ۵۰% ظرفیت ابتدای تولید می رسد.

۶- قابلیت اتصال به سنسور ازن و مانیتورینگ on line و فرمان همزمان به پمپ و سیستم تزریق در این دستگاه های وجود ندارد.

۷- هوای ورودی توسط فن یا پمپ آکواریوم تأمین می شود و بنابراین فشار هوای ورودی نباید بیش از ۰٫۵ bar باشد.

۸- غلظت ازن تولیدی به روش uv پائین تر از مدل های صنعتی corona می باشد.

۹- سیستم خنک کننده مدل های uv صرفاً هوا می باشد بنابراین سیستم خنک کننده دستگاه محدود به دمای هوای ورودی خواهد بود.

۱۰- هوای ورودی به دستگاه های مدل uv می بایست بصورت مجزا رطوبت گیری و عاری از هرگونه گرد و غبار و ذرات معلق باشد.

مکانیسم اثر ازن برروی دیواره باکتری:

۱- حمله مولکولی ازن به باندهای دوگانه غیراشباع چربیها در سطح سلول باکتری

۲- از بین رفتن لایههای لیپوپروتئینی ولیپوپلی ساکاریدی و نهایتاً ایجاد تغییر در نفوذپذیری و تجزیه سلولی

۳- انعقاد پروتئینهای سلولی، تخریب آنزیم ها و تبدیل S-S به S-H و در نهایت مرگ سلول

۴- تخریب مواد ژنتیکی سلول

 

ازن درجه اکسیدکنندگی بالاتر، فعالیت سریعتر، زمان کمتر، تأثیرگذاری بهتر و نتایج مطلوبتری را برای استریلیزاسیون نسبت به سایر روشها دارا می باشد.همچنین سیستمهای تولید ازن به صورت سانترال و دائم کار بوده و نیاز به هیچ گونه ماده اولیه مصرفی ندارد و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هستند. کاربردهای ازن در صنایع غذایی تصفیه و استریلیزاسیون آب و هوا به منظور افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات میباشد. ازن بدون درنظر گرفتن ماهیت باکتری، ویروس، قارچ و حتی اسپور آنها را از محیط حذف مینماید. زمانی که ازن در آب تجزیه می شود، رادیکال های آزاد هیدروژن پراکسی HOO2 و هیدروکسیل OHO تشکیل می شود که خاصیت اکسید کنندگی بسیار بالایی دارند و نقش مهمی در فرآیند گندزدایی ایفا می کنند. مکانیسمی که ازن برای گندزدایی به کار می برد شامل موارد زیر است:

۱- اکسیداسیون یا انهدام مستقیم دیواره سلولی بطوریکه اجزای سازنده سلول به بیرون تراوش می کنند.

۲- واکنش سلول با رادیکال های آزده شده از تجزیه ازن

۳- آسیب رساندن به هسته یا اسید نوکلوئیک سلول

۴- شکستن پیوندهای کربن و نیتروژن (انجام واکنش دی پلیمریزاسیون)

ازن می تواند صیف گسترده ای از میکرو ارگانیزم ها شامل باکتری، قارچ، ویروس، جلبک، کپک، اسپور و … را نابود کند.

همچنین FDA در سال ۲۰۰۱ اجازه استفاده از ازن به عنوان ضدعفونی کننده مستقیم را صادر نمود که این عمل تحول عظیمی در استفاده از ازن به صورت گازی و یا محلول در آب برای کاهش بار میکروبی مواد غذایی به وجود آورد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 20 =